fbpx
  • Laagste prijs
  • Leverancier VEKA
  • Hoge kwaliteit
  • Milieuvriendelijk
  • Vakmanschap
  • Top service

Voorkom inbraak met kerntrekbeveiliging

Kerntrekbeveiliging verplicht voor alle nieuwbouw woningen

Het is natuurlijk geen geheim dat inbrekers voortdurend inspelen op de ontwikkelingen die we met zijn allen bedenken om inbraak te voorkomen. Inbrekers kunnen op verschillende manieren uw huis binnenkomen. De inbraakmethode kerntrekken is één van die manieren om dat te doen. Kerntrekken is de laatste jaren dan ook zeer populair geworden onder inbrekers. Bij AV kozijnen leggen we u uit dat u met kerntrekbeveiliging in uw hang- en sluitwerk de gemiddelde inbreker zodanig kunt ontmoedigen dat hij uw huis liever overslaat.

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

Kerntrekken is een methode om in te breken, waarbij inbrekers een gehard stalen schroef in de cilinder draaien. De cilinder wordt vervolgens met een zogenaamde kerntrekker uit het beslag getrokken. Omdat deze manier van inbreken steeds vaker voorkomt, heeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging als eis gesteld voor nieuwbouw woningen. Deze beveiliging sinds 1 januari 2016 officieel opgenomen in het bouwbesluit. Dat betekent dat de gestelde eisen tegen kerntrekken niet meer alleen van toepassing zijn voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen, maar dat deze beveiliging verplicht is voor alle nieuwbouwwoningen.

Wat maakt kerntrekken populair?

Zoals hierboven beschreven, wordt kerntrekbeveiliging toegepast bij (recent gebouwde) nieuwbouwwoningen. Dat betekent dat veel huizen van voor 2016 niet voorzien zijn van deze beveiliging. Inbrekers hebben dus een ruime keuze aan eenvoudig te openen sloten. Wat maakt kerntrekken populair?

  • Elke inbreker kan deze methode (blijkbaar) toepassen
  • Er wordt standaard gereedschap gebruikt (schroef en klauwhamer)
  • Het gros van het hang- en sluitwerk bij woningen is niet bestand tegen kerntrekken

Wat is kerntrekbeveiliging?

Kerntrekbeveiliging is speciaal veiligheidsbeslag waarmee u de cilinder van uw slot afsluit, zodat kerntrekken onmogelijk is. De cilinder is hiermee volledig door metaal omsloten en voorkomt dat de cilinder kan worden afgebroken. Naast de bescherming van de cilinder, beschermt het metalen beslag ook het slot zelf. Het voordeel van veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging ten opzichte van veiligheidscilinders is dat inbrekers bij het beslag vanaf de buitenzijde kunnen zien dat het is voorzien van kerntrekbeveiliging. De kans is dus groot dat een inbreker uw huis direct overslaat als hij dit ziet.

Meer weten over hang-en sluitwerk bij AV Kozijnen

Wilt u meer weten over de voordelen van kerntrekbeveiliging en/of het hang- en sluitwerk van AV Kozijnen? Neem dan contact met ons op via 073-6898475, of stuur een e-mail naar info@av-kozijnen.nl.

Bekijk onze producten in de showroom