fbpx
  • Laagste prijs
  • Leverancier VEKA
  • Hoge kwaliteit
  • Milieuvriendelijk
  • Vakmanschap
  • Top service

Screens voor binnen of buitenzonwering: wat is het meest effectief?

Zonwering binnen of buiten?

Bent u op zoek naar zonwering voor uw woning? Bij AV Kozijnen kunt u terecht voor buitenzonwering, zoals rolluiken, maar ook voor screens voor binnen. Zonwering is een behoorlijke investering, dus u wilt er wel zeker van zijn dat u de juiste keuze maakt voor uw woning. In dit blog vertellen we daarom meer over buiten- en binnenzonwering, welke vorm het meest effectief is, en wat voor uw woning het meest geschikt zou zijn.

Buitenzonwering: zeer effectief

Wanneer u op zoek bent naar zonwering die heel erg effectief werkt, installeert u buitenzonwering. Rolluiken zijn de meest effectieve vorm van zonwering. Wanneer u de rolluiken omlaag doet, zijn ze 100% verduisterend. Zo’n verduisterend effect kunt u nooit bereiken met binnenzonwering. Een bijkomend voordeel is dat het de warmte ook al tegenhoudt voordat het de woning binnen is. Binnenzonwering stopt de zonnestralen pas wanneer ze in het huis zijn, wat betekent dat de warmte ook al binnen is. In de zomer is buitenzonwering dus ook effectiever om uw woning koel te houden.

Screens voor binnen: decoratief en isolerend

Dat betekent niet dat buitenzonwering automatisch de beste optie is. Veel mensen kiezen namelijk ook voor zonwering omdat het decoratief is. Er zijn veel manieren van buitenzonwering die uw woning er mooier uit laten zien, maar binnenzonwering heeft een groot effect op de inrichting van uw woning. Zo passen onze mooie screens voor binnen bijvoorbeeld perfect in een moderne inrichting. Een bijkomend voordeel is dat screens uw woning ook nog isoleren. In de winter houden ze namelijk de warmte binnen. Rolluiken hebben ook wel een isolerende werking, maar ze zijn minder effectief als screens, omdat de warmte al door het glas naar buiten is.

AV Kozijnen helpt met uw keuze

Vindt u de keuze tussen rolluiken of screens voor binnen nog moeilijk? AV Kozijnen helpt u graag met het vinden van de zonwering die bij uw stijl en uw woning past. Wanneer u wel al een keuze heeft kunnen maken, stellen we graag een vrijblijvende offerte op voor uw nieuwe zonwering. Neem hiervoor contact met ons op door het formulier hier op de site in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 073-6898475 of door een mail te sturen naar info@av-kozijnen.nl. Wij helpen u graag verder.

Bekijk onze producten in de showroom