fbpx
  • Laagste prijs
  • Gerenommeerde merken
  • Hoge kwaliteit
  • Milieuvriendelijk
  • Vakmanschap
  • Top service

Isoleren en ventileren met de juiste kozijnen

Een aangenaam woonklimaat creëren

Wanneer we het hebben over onze kozijnen, benoemen we vaak het feit dat ze ontzettend goed isoleren. Dat is natuurlijk heel belangrijk voor uw woning. Het is de ideale manier om een prettig woonklimaat te creëren, het is beter voor het milieu en u bespaart bovendien op uw energierekening. Maar het belang van goed ventileren mag zeker niet onderschat worden. Daar vertelt de expert van AV Kozijnen in dit blog graag wat meer over.

Verband tussen isoleren en ventileren

Voordat we goede, isolerende kozijnen konden plaatsen, maakten we in onze woningen gebruik van natuurlijke ventilatie. Frisse lucht kwam eenvoudig via de kieren van houten kozijnen de woning binnen. Dat kan met de kozijnen van tegenwoordig niet meer. Die zijn goed geïsoleerd. Dat zorgt voor veel voordelen, maar het heeft ook enkele nadelen. Zo is er in een slecht geventileerde woning kans op schimmelvorming door te veel vocht.

Verschil tussen luchten en ventileren

Wanneer u niet goed ventileert, stijgt het vochtgehalte in uw woning. Dat zorgt voor ongezonde situaties, want hierdoor kan schimmel in de woning ontstaan. Bovendien leidt het tot een te hoge CO2-concentratie, wat zorgt voor allergieën, concentratieverlies, slaapproblemen, hoofdpijn en luchtweginfecties. Daarom is het belangrijk om 24 uur per dag te ventileren. Alleen het raam zo nu en dan openzetten is niet voldoende. De beste manieren om te ventileren zijn:

  • Klepraam: aanvoer en afvoer van lucht gaat via een raampje dat altijd open staat
  • Mechanische ventilatie: met behulp van een elektrisch apparaat wordt vervuilde lucht constant afgevoerd, en via een rooster wordt frisse lucht aangevoerd
  • Ventilatie in het raam: er zijn ook ramen met ingebouwde ventilatiemogelijkheden

Isoleren is belangrijk

Het feit dat u voor ventilatie moet zorgen in uw woning, betekent niet dat goede isolatie slecht is. De voordelen van isolatie wegen veel zwaarder dan de nadelen. Zo zorgt ventilatie door de kieren van kozijnen voor tocht in de woning. Ook moet u in de winter veel meer stoken, omdat warmte ontsnapt door de kieren van de kozijnen. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Wanneer u goed isoleert, kan de lucht niet zomaar ontsnappen. U heeft dan de volledige controle over de ventilatie van uw woning.

Hoge kwaliteit kozijnen

Merkt u dat lucht via de kieren van uw kozijnen naar binnen komt? Schakel dan de AV Kozijnen in voor nieuwe, hoge kwaliteit kozijnen die goed isoleren. Wij geven u bovendien tips over het ventileren van uw woning. U kunt ons bereiken door hier op de site het contactformulier in te vullen, door te bellen naar 073-6898475 of door een mail te sturen naar info@av-kozijnen.nl. Wij helpen u graag verder met tips over isoleren en ventileren.

Bekijk onze producten in de showroom

AV Kozijnen