fbpx
  • Laagste prijs
  • Gerenommeerde merken
  • Hoge kwaliteit
  • Milieuvriendelijk
  • Vakmanschap
  • Top service

De voordelen van een aluminium deur

Kies ook voor aluminium

Bij AV Kozijnen kunt u terecht voor prachtige aluminium deuren. Dit materiaal wordt de laatste jaren steeds populairder, zowel voor deuren binnen als voor buiten. Ze hebben een prachtig strak design en passen daarom goed bij moderne woningen. Maar er zijn nog meer redenen dat steeds meer mensen kiezen voor aluminium deuren. In dit blog vertellen we meer over de drie grootste voordelen van de aluminium deur, en waarom die nu juist zo populair is.

Eenvoudig te installeren

Een aluminium deur wordt regelmatig vergeleken met de stalen deur, omdat ze een vergelijkbare uitstraling hebben: strak en modern. Echter is een aluminium deur veel praktischer dan staal. Staal moet namelijk in de werkplaats al aan elkaar gelast worden, terwijl dat bij aluminium niet het geval is. Aluminium is dan ook demontabel, en kan gewoon op locatie in elkaar gezet worden. Dat is bijvoorbeeld ontzettend handig wanneer u op zoek bent naar een nieuwe balkondeur. Als u in een appartement woont, kan de aluminium deur eenvoudig naar boven gebracht worden.

Licht en makkelijk in gebruik

Een deur wordt natuurlijk heel veel gebruikt. Daarom is het ook belangrijk dat hij makkelijk in gebruik is. Dat is zeker het geval wanneer u kiest voor een aluminium deur. Aluminium is namelijk een erg licht materiaal. U trekt de deur gemakkelijk open en dicht, wat erg prettig is.

Duurzaam materiaal

Er wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteedt aan duurzaamheid. Zowel bij de bouw van een woning, bijvoorbeeld in het materiaal dat gebruikt wordt en hoe energiezuinig een pand is, als in het interieur, waar steeds vaker gekozen wordt voor vloeren, wandbekleding en woonaccessoires van duurzame materialen. Wanneer u op zoek bent naar nieuwe deuren, is dit wellicht ook een factor waar u rekening mee wilt houden. Wanneer u kiest voor aluminium deuren, kiest u voor een zeer duurzaam materiaal. Aluminium is veelvoorkomend, en kan bovendien gewoon gerecycled worden. Hierbij verliest het de kwaliteit niet. Aluminium dat gerecycled is, is net zo goed als nieuw aluminium. Daarom worden aluminium deuren vaak gemaakt van gerecycled materiaal. Dat betekent minder afval, maar ook minder uitstoot voor het produceren van nieuwe producten. Bovendien gaat aluminium erg lang mee, omdat het niet roest.

Vrijblijvende offerte voor aluminium deur

Bent u op zoek naar een nieuwe deur en wilt u profiteren van de voordelen van een aluminium deur? Neem dan contact op met AV Kozijnen voor deuren van hoge kwaliteit. Wij komen hem graag bij u monteren! Vraag een vrijblijvende offerte op via het contactformulier hier op de site, bel 073-6898475 of stuur een mail naar info@av-kozijnen.nl. Wij gaan graag bij u aan de slag.

Bekijk onze producten in de showroom

AV Kozijnen