fbpx
  • Laagste prijs
  • Leverancier VEKA
  • Hoge kwaliteit
  • Milieuvriendelijk
  • Vakmanschap
  • Top service

De verschillen tussen een kunststof en aluminium schuifpui

Welk materiaal schuifpui kiest u?

Bij AV Kozijnen kunt u terecht voor een prachtige schuifpui. Wij leveren en installeren zowel kunststof schuifpuien als aluminium schuifpuien. Welk materiaal u kiest, is natuurlijk volledig afhankelijk van uw persoonlijke wensen. In dit blog vertellen we meer over de verschillen tussen de twee materialen. Voor persoonlijk advies kunt u natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen.

Waarom u een schuifpui neemt

Waarom u kiest voor een schuifpui voor uw woning? Het is de perfecte manier om uw tuin te verbinden met uw woning. Zet de schuifpui helemaal open, en krijg heerlijk frisse lucht binnen. Is het buiten wat minder mooi weer? Ook wanneer u de schuifpui dicht is, houdt u door de grote ramen het buitengevoel. U geniet altijd van een prachtig uitzicht. Maar kiest u nu voor kunststof of aluminium?

Kunststof schuifpui

De kunststof schuifpui is erg onderhoudsarm. Het enige dat u hoeft te doen is hem af en toe afnemen met een schoonmaaksopje. Bovendien heeft een kunststof schuifpui een zeer lange levensduur. In vergelijking met aluminium isoleren ze meer. Zeker wanneer u kiest voor HR++ glas. Als u voor kunststof kiest omdat het goedkoper is dan een schuifpui van hout, maar u de uitstraling van een houten schuifpui wel erg mooi vindt, kunt u ook kiezen voor een kunststof schuifpui in deze stijl. De kunststof kan er heel natuurlijk uitzien, in tegenstelling tot aluminium wat een meer strakke, moderne look heeft. Kunststof schuifpuien hebben een inbraakwerende werking, en er zijn modellen die voorzien zijn van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Ten slotte zijn kunststof schuifpuien iets goedkoper dan de aluminium variant.

Aluminium schuifpui

U kunt dus ook kiezen voor een aluminium schuifpui. Net als kunststof heeft dit type schuifpui weinig onderhoud nodig. Aluminium is duurzamer en steviger dan kunststof. De schuifpuien zullen jarenlang meegaan en zeker niet zomaar beschadigen. De schuifpui gaat gemakkelijk open en dicht want het materiaal is erg licht. Daarbij is het materiaal brandwerend. De strakke look van de aluminium schuifpui staat perfect bij moderne woningen.

Persoonlijk advies van AV Kozijnen

Wilt u persoonlijk advies over het aanschaffen van een kunststof of aluminium schuifpui, of wilt u snel een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier hier op de site, door te bellen naar 073-6898475 of stuur een mail naar info@avkozijnen.nl. Wij adviseren u graag over aluminium en kunststof schuifpuien, en leveren en installeren een schuifpui van topkwaliteit.

Bekijk onze producten in de showroom