fbpx
  • Laagste prijs
  • Leverancier VEKA
  • Hoge kwaliteit
  • Milieuvriendelijk
  • Vakmanschap
  • Top service

De verschillen en overeenkomsten tussen kunststof en aluminium kozijnen

Kunststof en aluminium kozijnen

Bij AV Kozijnen kunt u terecht voor mooie kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze twee materialen? En zijn er ook dingen die ze gemeen hebben? En welk materiaal is het meest geschikt voor uw woning? Wij vertellen er in dit blog meer over.

Uitstraling

De grootste reden waarom mensen kiezen voor kunststof ofwel voor aluminium kozijnen, is omdat ze een compleet andere uitstraling hebben. Aluminium kozijnen passen perfect bij een moderne woning. Ze zijn vaak wat slanker en strakker dan kunststof kozijnen. Kunststof heeft daarentegen een meer natuurlijke uitstraling. Ze zijn zelfs in houtlook verkrijgbaar. Hiermee profiteert u van de stijl van een houten kozijn, maar het gemak van kunststof. Zowel aluminium als kunststof kozijnen zijn in veel kleuren verkrijgbaar. Echter moet u wel goed nadenken over de kleur die u kiest, want u kunt de kozijnen niet schilderen.

Onderhoud

Het onderhoud van zowel aluminium als kunststof kozijnen is ontzettend eenvoudig. Zeker wanneer u het vergelijkt met houten kozijnen. In tegenstelling tot hout hoeven ze namelijk niet geschilderd te worden en is het ook niet nodig om ze te behandelen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Omdat de kozijnen weerbestendig zijn, zijn ze ook heel makkelijk schoon te maken. Een of twee keer per jaar een sopje en u bent klaar!

Prijskaartje

Op het gebied van prijs is er wel een verschil tussen aluminium en kunststof kozijnen. Aluminium is namelijk duurder dan kunststof. Dat heeft te maken met de grondstofprijs. De productie van kunststof is aanzienlijk goedkoper dan de productie van aluminium kozijnen. De exacte prijs is natuurlijk volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Duurzaamheid

Ten slotte zit er nog een verschil in duurzaamheid. Beide materialen zijn erg duurzaam, vooral vergeleken met hout. Dat komt doordat het productieproces duurzaam is en de kozijnen niet vaak schoongemaakt hoeven te worden. Er komen dus ook weinig schadelijke stoffen vrij uit schoonmaakproducten. Bovendien kan het materiaal gerecycled worden. Wel is er een verschil in levensduur. Kunststof kozijnen gaan over het algemeen 50 tot 70 jaar mee, terwijl aluminium kozijnen een levensduur hebben van ongeveer 40 jaar.

Welk materiaal kiest u?

Welk materiaal is het meest geschikt voor uw situatie? AV Kozijnen helpt u graag met het maken van de keuze. Neem contact op via het formulier hier op de site, door te bellen naar 073-6898475 of stuur een mail naar info@av-kozijnen.nl. Wij helpen u graag verder.

Bekijk onze producten in de showroom