fbpx
  • Laagste prijs
  • Leverancier VEKA
  • Hoge kwaliteit
  • Milieuvriendelijk
  • Vakmanschap
  • Top service

AV Kozijnen hecht grote waarde aan duurzaamheid

AV Kozijnen: duurzame en milieuvriendelijke werkwijze

Duurzaamheid in de bouw is ontzettend belangrijk. Ook bij AV Kozijnen zijn wij hier veel mee bezig. We doen er alles aan om onze producten en werkwijze zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te maken. In dit blog vertellen we meer over de maatregelen die we nemen.

Milieuvriendelijke producten

Bij AV Kozijnen werken we met de producten van het merk Veka. Zij maken kunststof deuren en kozijnen volgens milieuvriendelijke concepten. De grondstof, PVC, is zeer geschikt voor recycling. Oude kunststof deuren en kozijnen kunnen dan ook weer gerecycled worden. Dit gebeurd in de moderne recyclingfabriek van een dochtermaatschappij van Veka. Het volledig automatische recyclingproces zorgt ervoor dat PVC zonder verlies van kwaliteit teruggewonnen kan worden. Hier worden vervolgens weer nieuwe Veka profielen van gemaakt, die we bij AV Kozijnen plaatsen. Maar ook tijdens het productieproces van Veka wordt aandacht aan milieuvriendelijkheid besteedt. Door gesloten circuits wordt het gebruik van energie en water tijdens het productieproces gereduceerd.

Kozijnen met lange levensduur

De kunststof kozijnen van AV Kozijnen zijn altijd van hoge kwaliteit. Dit betekent ook dat ze een lange levensduur hebben. Bovendien is het onderhoud erg makkelijk. Met een zachte spons en eventueel wat (niet-schurend) schoonmaakmiddel op waterbasis zien de kozijnen er snel weer als nieuw uit. Behandeling is niet nodig, enkel het jaarlijks inwrijven van de dichtingen met talkpoeder om ze soepel te houden. We adviseren om de bewegende delen 1 keer per jaar te laten controleren om de lange levensduur te garanderen. Is er sprake van hardnekkige vervuilingen? Dan kunt u gebruikmaken van de speciale onderhoudssystemen van Veka. Zo zorgt u ervoor dat u jarenlang plezier heeft van uw topkwaliteit kozijnen.

Aandacht voor isolatie

Wanneer u kiest voor de kozijnen of deuren van AV Kozijnen profiteert u van nog een duurzaam voordeel: ze zorgen voor goede isolatie. De profielen van Veka voldoen aan de nieuwe EPN richtlijnen. De warmte isolering wordt door middel van U-waarde aangegeven. Dit is het warmteverliescoëfficiënt, en geeft aan hoeveel energie/warmte u verliest per oppervlakte eenheid. Des te beter de U-waarde, des te minder energie u verliest. Met goede kozijnen geplaatst door AV Kozijnen zorgt u ervoor dat u zo min mogelijk energie verliest.

Kozijnen laten plaatsen door AV Kozijnen

Kortom, genoeg redenen om uw nieuwe kozijnen te laten plaatsen door AV Kozijnen! Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte. Vul hier op de site het contactformulier in, bel 073-6898475 of stuur een mail naar info@av-kozijnen.nl.

Bekijk onze producten in de showroom